Onder de naam Capada werkt Danielle Arets (1977) als journalist, moderator en ontwerpend onderzoeker. De focus ligt op design, publieke ruimte en publiek engagement.

 

Na haar studies visuele filosofie (Universiteit Maastricht) en media wetenschap (Aarhus Universiteit) werkte Danielle als wetenschapsredacteur voor de Publieke Omroep en diverse debatcentra. Ze initieerde ism Felix Meritis, Lemniscaat & VPRO De Globaliseringsreeks, ontwikkelde het Volkskrant KennisCafe en stond aan de wieg van de Vereniging Nederlandse Debatcentra.

 

Vanuit de diepe overtuiging dat we naast academische kennis ook creatief onderzoek nodig hebben om tot nieuwe inzichten te komen, maakte ze de overstap naar Hogeschool voor de Kunsten Utrecht waar ze als strategisch programmaleider cross-over programma’s tussen kennis, creativiteit en industrie ontwikkelde.

 

ARROW

 

In 2005 startte Danielle bureau Capada, genoemd naar Capa; persfotograaf, journalist, beeldend verteller, creatief ondernemer (oprichter van agentschap Magnum), bon vivant/ enfant terrible.

 

Danielle combineert haar freelance praktijk met een positie als Associate Lector aan Design Academy Eindhoven. Als ontwerpend onderzoeker richt ze zich o.a. ism het VPRO lab op het nieuwe narratieve formats (Crafting Narratives) met inzet van opkomende technologieën (www.designjournalism.nl). In samenwerking met Mike Thomspon en Isabelle Makay geeft ze de design research minor Radical Ecologies waarbij ze studenten aanzet tot een politiek ontwerp (designfordebate), tevens haar eigen onderzoeksgebied.

 ARROW

 

Opdrachtgevers

 

Creatieve Industrie

logo grids

ARROW

 

Kennis

logo grids2

ARROW

 

Policy

logo grids3

 

back to top